Jagoda Rosochowata
17 Wrze

Przepis na rybę z dodatkami

Uwielbiam takie posiłki, szybki, prosty, smaczny a dodatkowo mało naczyń do zmywania :) Przepis na pieczonego halibuta z dodatkami.

Składniki na dwie porcje :

- halibut 280g ( 1 opakowanie )

- kasza bulgur 100g ( 1 woreczek )

- sałata rzymska 300g ( 1 główka )

- pomidor 130g ( 1 sztuka )

- miód 1 łyżeczka 

- musztarda 1 łyżka

- ocet gruszkowy 1 łyżka

- oliwa z oliwek 10g

 

Sposób przygtowania :

Piekarnik rozgrzewać do 200 stopni grzanie góra-dół. Rybę doprawić ( u mnie pieprz, przyprawa do ryb ), dodać połowę porcji oliwy. Wstawić na sreberku do nagrzanego piekarnika na 15 minut. W tym czasie też ugotować kaszę bulgur zgodnie z instrukcją. Pokroić sałatę i pomidora, połączyć w misce. Wymieszać składniki na sos sałatkowy ( miód, ocet, musztarda, oliwa ) i polać sosem sałatę, wymieszać. 

 

1 porcja ma 480kcal

W 60g

B 33g

T 15g

 

Smacznego :) 

 

Twój komentarz




POKAŻ